واژه ی کارآفرین در ذهن ما کسی را تداعی می کند که با قبول ریسک اقدام به راه اندازی کسب و کار خود نموده است. کسی که هم برای خود و هم برای چند فرد دیگر ایجاد شغل نموده است. به نظر شما اگر این فرد از مهارت و دانش لازم برای انجام سرمایه گذاری برخوردار نباشد ( به مقاله ای با عنوان مفاهیم پایه در سرمایه گذاری مراجعه شود. ) قادر است تا یک کارآفرین موفق باشد ؟ معنای دقیق کارآفرینی و کار آفرین چیست؟ چه پیش نیازهایی برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق وجود دارد؟ چنانچه شما نیز در ذهن خود به کارآفرین شدن اندیشیده اید بهتر است تا با اصول و تعاریف درست آن آشنا شوید.
آشنایی با مفهوم کارآفرینی :
در آشنایی با این مفهوم افراد به دو گروه تقسیم می شوند. گروهی که به طور دقیق و علمی با مفاهیم مربوط به این بخش آشنا نیستند و فقط به وسیله ی شبکه های اجتماعی با آن آشنایی پیدا کرده اند. این افراد ترکیبی از مباحث انگیزشی و روانشناسی و کارآفرینی
را به صورت ترکیبی آموخته اند. این افراد اغلب در راه اندازی کسب و کار خود به سرعت به شکل می رسند. اما گروه دوم که از اطلاعات کاملا علمی و دقیقی در این رابطه کسب کرده اند. هدف ما هدایت خواننده به گروه دوم است. توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که همه به یک کارآفرین موفق بدل نمی شوند چراکه این مسیر بسیار پر چالش است. برای طی این مسیر به چیزی فراتر از انگیزه و جملات انگیزشی نیاز است.
کارآفرینی چیست ؟
این مفهوم بیشتر از دو قرن در کتاب های علم اقتصاد و روانشناسی وجود دارد. در واقع به فرایندی که طی آن یک کسب و کار ایجاد شده و رشد کرده و به سودآوری می رسد. این فرایند با ایده پردازی آغاز می شود. ایده پردازی در پروسه ی کارآفرینی نقش بسیار مهمی دارد. برخی ایده ها نو هستن و برخی دیگر پیش تر وجود داشته اند و فقط با کمی تغییر مجددا مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین در تعریف این مفهوم باید گفت استفاده از فرصت ها و قبول ریسک آن ها به منظور سود آوری و تامین نمودن یک نیاز اجتماعی کارآفرینی می گویند.
کارآفرینی چه ویژگی هایی دارد؟
کارشناسان و متخصصین زیادی به بررسی مفاهیم این مبحث پرداخته اند. در این جا تلاش کرده ایم تا چکیده ای از آن را برای شما بیان کنیم. از این طریق با اصول و ویژگی های این کار آشنا خواهید شد:
- هوارد استیونس مدیر انتشارات هاروارد در این باره می گوید : استفاده نمودن از فرصت هایی که از امکانات فعلی جلوتر است کارآفرینی گفته می شود.
- ریچارد کانتیلون اقتصاددان بزرگ در این باره نظر خود را چنین بیان کرده است که: سازماندهی کردن یک کسب و کار و قبول ریسک های مربوط به آن در جهت دستیابی به سودآوری
- گوردون بتی که نویسنده ی کتابی با عنوان کارآفرینی است می گویند : تمرکز کردن بر عملگرایی و اقدام به آن مفهوم اصلی در این خصوص هستند.
- کارآفرین خلاق : داشتن ایده های خلاقانه و نوین از ملزومات این نوع کارآفرنی به شمار می رود.
- کارآفرین تقلید کننده : در این حالت از ایده هایی که موجود هستند استفاده می کنند. با ایجاد اندکی تغییر کسب و کار خود را راه اندازی می کنند. رقابت با رقبا در این نوع اصل اساسی در کار و موفقیت است.
- کارآفرین سریالی : این افراد به طور مداوم در حال راه اندازی کسب و کارهای جدید هستند تعدادی را واگذار کرده و بخشی نیز با شکست رو به رو می شوند.
- کارآفرین مجموعه ای : هدف اصلی در این شیوه تبدیل کردن کسب و کار به یک برند مطرح و بزرگ است. سایر ایده ها زیرمجموعه ی ایده ی اصلی خواهند بود.
- داشتن ایده ای و فرصتی جدید
- داشتن برنامه ای دقیق از مسیر و آینده ی کسب و کار
- تامین کردن منابع مورد نیاز و تیم سازی در صورت لزوم
- اقدام به عملی کردن ایده و آغاز نمودن کسب و کار
- به دست آوردن تجربه های لازم
- انجام تغییرات لازم برای هماهنگی بیشتر با بازار هدف خود